RomanaEnglezaFranceza

Limbile ne dezvolta mintea, ne transforma viata si ne fac invingatori.

Niculina Ivanciu

Nina Ivanciu este profesor în cadrul Departamentului de Limbi Moderne şi Comunicare în Afaceri, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice din Bucureşti, unde predă franceza în situaţii de comunicare profesională. Nina Ivanciu este absolventă a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Limbi Romanice (secţia franceză-română), unde a susţinut şi un doctorat în literatură.

Doctor în filologie din 1980, Nina Ivanciu a participat la numeroase colocvii ştiinţifice şi seminarii naţionale şi internaţionale. Este autor de cărţi şi articole care analizează discursul literar, interacţiunile interculturale în mediul de afaceri economice, franceza pe obiective specifice (FOS) sau strategii de comunicare profesională în context pluricultural. În paralel, a tradus o serie de texte din domeniul literar, social sau economic şi a publicat lucrări pentru studenţii economişti, dintre care « Le français des affaires en milieu interculturel. Textes et exercices de communication » (2006), « Manuel de français pour l’enseignement à distance, Ie année, Relations Économiques Internationales » (coautor, 2011).

Ca director al proiectului « Mijloace de îmbunătăţire a vizibilităţii instituţionale a Academiei de Studii Economice din Bucureşti » (2008-2009), a publicat, în calitate de coordonator şi coautor, un « Dicţionar trilingv (română–engleză-franceză) de comunicare interculturală în afaceri» (2009).

Nina Ivanciu este redactor şef al revistei tematice « Dialogos » a colectivului de Limbi romanice din Departamentul de Limbi Moderne şi Comunicare în Afaceri, Academia de Studii Economice. Este membră a asociaţiei ARDUF (Asociaţia Română a Departamentelor Universitare Francofone) şi ACLIF (Asociaţia Cercetătorilor în Lingvistică Franceză).

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza