RomanaEnglezaFranceza

Limbile ne dezvolta mintea, ne transforma viata si ne fac invingatori.

Maria Ana Oprescu

Maria Ana Oprescu este lector universitar doctor de limba franceză şi comunicare in afaceri la Departamentul de Limbi Moderne in Afaceri al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionnale, ASE, Bucureşti.

Este doctor in filologie, cu menţiunea CUM LAUDAE, universitatea Bucureşti, specializarea lingvistică romanică, cu teza: Créativité lexico-sémantique dans la langue de la publicité. Domaines: roumain, français, espagnol ,italien.

Este autoare de cărţi de specialitate, manuale de limba franceză şi spaniolă şi de comunicare in afaceri.

A scris peste 30 de articole pe teme de lingvistică şi didactică .A urmat un stagiu de formare la Camera de Comerţ si Industrie din Strasbourg şi stagii de formare organizate de ASE si universitatea din Grenoble.

Este membră ARDUF si membră a Centrului de cercetare ''Teodora Cristea".A fost coordonatoare a Facultăţii de Economie Generală (1994-2000) si este coordonatoare a Facultăţii de Comerţ (2008-prezent).

A fost membră în comisia de redactare a subiectelor pentru examenul de admitere(lb.spaniolă) intre anii2000-2004 si membră în comisia de evaluare a competenţei lingvistice a candidaţilor la doctorat (lb.spaniolă) intre anii 2004-2006.