RomanaEnglezaFranceza

Limbile ne dezvolta mintea, ne transforma viata si ne fac invingatori.

Ioana Stamatescu

Ioana Stamatescu este lector universitar la Catedra de Limbi Moderne si Comunicare in Afaceri, Facultatea de Relatii Economice Internationale, ASE Bucuresti. Absolventa a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti, a urmat masteratul de Studii Americane si Scoala de Studii Literare si Culturale a aceleiasi facultati. A obtinut titlul de doctor in filologie cu o teza centrata pe spatialitate si identitate in fictiunea new-yorkeza contemporana. Pe langa engleza de afaceri pe care o preda in cadrul Academiei de Studii Economice, preocuparile sale academice se indreapta inspre literatura americana modernista si postmodernista, precum si cea citadina contemporana, artele spectacolului si cultura vizuala – in special filmul noir si versiunile sale contemporane. In perioada 2008-2009 a beneficiat de o bursa Fulbright la universitatea Rutgers-Newark, New Jersey, pentru cercetare doctorala.

Ioana Stamatescu a publicat peste zece articole in domeniul literaturii americane si este coautor a doua manuale de engleza de afaceri: Talking Business (2004) si Mastering English for Economics (2005).

Este membra a urmatoarelor asociatii profesionale: Fulbright Alumni Community, The European Association for American Studies, The European Association for Commonwealth Literature and Language Studies and The Romanian Association for American Studies.

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza