RomanaEnglezaFranceza

Limbile ne dezvolta mintea, ne transforma viata si ne fac invingatori.

Roxana Bârlea

Conferenţiar Roxana Bârlea, doctor în filologie, preda comunicare de afaceri în limba franceză la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice din Bucureşti. A studiat în Elveţia, Franţa şi Luxemburg.

La 36 de ani, are o activitate de cercetare de 12 ani în 11 ţări de pe 4 continente, concretizată în peste 50 de publicaţii (articole, studii, cărţi de specialitate şi manuale), peste 30 de participări la manifestări ştiinţifice şi 9 proiecte de cercetare, dintre care unul în calitate de directoare. In anul 2007 a fost lector invitat la Universitatea Castilla-La Mancha, Spania, unde a predat didactica francezei pe obiective specifice.

Colaborează cu numeroase companii multinaţionale din Bucureşti, ca formatoare de comunicare profesională şi de limba română pentru străini.

Este implicată în gestiunea vieţii academice, facând parte din mai multe comisii de evaluare şi organizare, precum şi din comitetul ştiinţific al revistei DICE, publicată de Muzeul Literaturii Române.

Fascinată de diversitatea lingvistică şi culturală, pentru Roxana Bârlea predarea este mai mult decât o profesie, este o pasiune.

Domenii de competenţă: didactica limbilor străine; lingvistică contrastivă; formarea profesională a adulţilor.

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Site: www.roxana.birlea.ro