RomanaEnglezaFranceza

Limbile ne dezvolta mintea, ne transforma viata si ne fac invingatori.

Rodica Capota

Doctor în filologie din 2001, conferenţiar la Academia de Studii Economice din Bucureşti, sunt preocupată de limbajele de specialitate şi de didactica lor, aceste domenii fiind şi obiectul activităţii mele de cercetare : mai mult de 40 de articole şi comunicări ştiinţifice publicate în Romania şi în străinătate şi a cărţilor pe care le-am publicat, dintre care aş menţiona : Limba franceză. Culegere de teste pentru admitere, (coautor), Au service de votre français : Le quotidien des affaires (coautor), Itinéraires économiques en français (coautor), Regards sur l’économie et la gestion de la production agricole et alimentaire, Panorama financier, Les dires du faire en français (coautor), Relations statistiques fortes, cachées, fausses et illusoires (coautor) (premiul Academiei Romane, 2005). Pasiunea pentru literatura franceză se adaugă preocupărilor ştiinţifice specifice şi s-a materializat în mai mult de zece articole publicate şi două monografii unamim apreciate de cititori şi specialişti : « Poïétiquement vôtre, Flaubert »(www.alsatica.eu/fr/alsatica/bnus/Flaubert) şi « Chansons d’amour médiévales ».

Sunt membru al Asociaţiei române a profesorilor de limba franceză şi a ARDUF. În timpul carierei mele de la Academia de Studii Economice am făcut parte din comisiile de evaluare a competenţelor lingvistice (licenţă, masterat, doctorat), din Consiliul profesoral al Facultăţii de Administrarea Afacerilor în Limbi Străine, din Biroul Catedrei de Limbi Romanice şi Comunicare în Afaceri şi în prezent, din biroul Departamentului de Limbi Moderne şi Comunicare în Afaceri.

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza