RomanaEnglezaFranceza

Limbile ne dezvolta mintea, ne transforma viata si ne fac invingatori.

Radadiana Beatrice Calciu

Radadiana Beatrice Calciu este absolventa a Facutatii de Limbi si Literaturi Straine, sectia engleza-germana, Universitatea Bucuresti. Activeaza in cadrul Departamentului de Limbi Moderne si Comunicare in Afaceri din 1990, parcurgand treptele ierarhice de la asistent la conferentiar universitar. In 2004 si-a sustinut teza de doctorat cu titlul “Etica in Afaceri in Romania Post-Decembrista. Mentalitati.” obtinand titlul de doctor la Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti.

Indrumarea studentilor economisti, atat in engleza cat si germana de afaceri constituie o preocupare majora si este sustinuta de numeroase participari la conferinte nationale si internationale si la cursuri de perfectionare in tara si strainatate.

In calitate de auditor si de inspector QUEST si Eaquals (Asociatia Europeana de Servicii Lingvistice de Calitate) a efectuat un numar mare de inspectii in Romania dar si in tari precum Marea Britanie, Irlanda, Germania, Croatia, Bulgaria, Egipt, Malta, etc. contribuind la formarea si mentinerea unei culturi a calitatii si a excelentei in predarea limbilor straine. Acest lucru este confirmat si de proiectele internationale la care a participat in calitate de membru, a caror tema principala este asigurarea calitatii.

Este autoare de dictionare de specialitate dar si de articole si carti privind aspecte ce tin de limbajele de specialitate dar si de comunicarea interculturala atat de necesara intr-o lume aflata sub semnul globalizarii.