RomanaEnglezaFranceza

Limbile ne dezvolta mintea, ne transforma viata si ne fac invingatori.

Cristina-Maria Prelipceanu

Cristina-Maria Prelipceanu este conferenţiar, specializat în comunicarea de afaceri în limbile engleză şi română la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice din Bucureşti. Este licenţiată în limba şi literatura engleză, secţia engleză-română din cadrul Universităţii din Bucureşti. Doctor în filologie cu o teză de analiză contrastivă a limbajului economic şi comercial în limbile română şi engleză, Cristina-Maria Prelipceanu este membră a Departamentului de Limbi Moderne şi Comunicare în Afaceri al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, ASE Bucureşti. De asemenea, a activat timp de mai mulţi ani ca redactor la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Este autor şi coautor al unor monografii, al unor manuale de limbă engleză şi comunicare de afaceri şi a elaborat numeroase articole de lingvistică aplicată, retorică contrastivă, didactica limbilor străine, predarea limbii române pentru studenţii străini. A susţinut comunicări ştiinţifice la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale. Este, de asemenea, implicată în mai multe proiecte de cercetare. Este membră a Grupului de Lingvistică Aplicată – GRLA afiliat la Association Internationale de Lingvistique Appliquée, în Asociaţia Profesorilor de Limba Engleză din Bucureşti, în Uniunea Vorbitorilor de Limbă Engleză din România.

E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza