RomanaEnglezaFranceza

Limbile ne dezvolta mintea, ne transforma viata si ne fac invingatori.

Dana Cocargeanu

Dana Cocargeanu este asistent universitar în cadrul Departamentului de Limbi Moderne şi Comunicare de Afaceri, Academia de Studii Economice din Bucureşti, unde predă comunicare de afaceri în limba engleză din anul 2003.

A obținut titlul de doctor la Dublin City University, Irlanda, specializarea literatură pentru copii și traductologie. A absolvit masteratul de Studii Culturale Britanice la Universitatea din Bucureşti şi masteratul de Comunicare în Limba Engleză pentru Predare şi Cercetare Economică la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Este licenţiată în filologie, limbile engleză şi franceză (Universitatea din Bucureşti).

Dana Cocargeanu este membră a Asociației irlandeze pentru studiul literaturii pentru copii (ISSCL).

Domeniile de cercetare care o interesează în mod deosebit sunt literatura pentru copii și traducerea acesteia, în special din perspectivă istorică, relația dintre ideologie și cărțile pentru copii, literatura pentru copii în Europa de Est în timpul comunismului și în prezent, precum și autoarea britanică Beatrix Potter și genul picture book. A publicat articole despre traducerea lui Beatrix Potter și a literaturii române pentru copii, precum și despre predarea englezei de afaceri, unele dintre acestea apărând în revistele International Research in Children’s Literature și Children’s Literature in Education.